MinGlittrigaJul - october 2017

MinGlittrigaJul

2017-10-31
11:16:00

Jul på Mårbacka

Nu har småfåglarna börjat komma och i morse hade vi tre små domherrar utanför fönstret, det är väl ändå ett litet vintertecken. Dags att ta fram mat till dom små liven. 
 
Igår med all reklam kom även Jul på Mårbacka tidningen med. På torsdag är det nämligen dags för första dagen, av fyra, på Mårbackas julmässa. Det är väldigt mysigt där med mycket fint. Ernst Kirchsteiger tycker även om denna mässan och har varit där nån gång, han har t.om tyckt att det är den bästa 🎅
 
Vi får se om jag hinner dit nån dag under veckan, vi har fullt upp med förberedelser inför 1års kalas också 🎄💙
 
Har du besökt Mårbacka julmässa nån gång?
 
 
 
2017-10-28
09:07:00

När städningen lönar sig

God morgon, just nu ligger jag kvar i sängen, men jag ska ta och gå upp, fixa kaffe och ta med mig en kopp kaffe upp till sängen igen och sätta på nyhetsmorgon, det är ju trots allt lördag. 
 
Och tänk vad kul det är när städning och rensning ger lite juligt resultat. Igår kväll hittade jag dessa 3 vaxkakor från yankee candles, juldofter dessutom. Dom kommer  absolut till användning redan nu, perfekt! 
 
Idag ska jag ta och fixa utomhus också. Ställa in saker som ska in i förrådet, ställa min granrisbock på sin plats och fixa lite mer juligt vid trappen in till huset. Dock kommer en pumpa få vara i centrum en vecka framöver, Men sen blir de bara jul utanför dörren 🎅
 
Och så får vi inte glömma klockan, natten till den 29 oktober går vi över till vintertid, bak en timma!! ⏰
 
Ha en härlig lördag!
 
 
 
 
2017-10-27
15:34:09

5 roliga julfakta

 
🎅 Julgranar är ätbara. Många delar av granar och tallar kan ätas. Barren innehåller mycket C-vitamin. Kottar innehåller också mycket näring.
 
🎅 I Sverige och Finland var det förr i tiden dubbla böter på alla brott under julfriden
 
🎅 Det uppskattas att ungefär 400 000 människor varje år blir sjuka efter att ha ätit gammal julmat.
 
🎅 Det första julkortet skapades i England den 9 december 1842.
 
🎅 Den nordeuropeiska seden med ljus i granen härstammar från tron på att det skyddade skogsmarkens ande när andra träd tappade löven under vintern.
 
 
Fakta från juligen.se
Bild från pinterest