MinGlittrigaJul - october 2016

MinGlittrigaJul

2016-10-30
09:54:00

Juliga chocolate chip cookies

Hej på er!

Nu är vi snart inne i november månad och för att få en liten försmak på julen, har jag prov bakat Chocolate chip cookies med pepparkakssmak. Det blev goda kakor och man känner pepparkakssmaken väl och chokladbitarna i, mums säger jag bara.

Har ni inget att göra denna söndagen, varsågoda här har ni receptet :)
 2016-10-28
13:38:00

Julklapp från Saturnus

Hej på er,
 
Vilken bra start på helgen med strålande sol och att jag nyss fick hem en liten julklapp från Saturnus. Och vad gömde sig i paketet från Saturnus då? Jo, deras tre glöggnyheter, nämligen: "Vår finaste glögg", "Årets premium" och sist men inte minst "Polkagrisglögg"

Det ska bli så himla kul, mysigt och (förhoppningsvis) gott att få smaka på dessa.
Recensioner kommer lite längre fram :)

"Vår finaste glögg"
2,2% vol. 37,5cl. Cirkapris 24kr

En klassisk kryddning med  nejlika, kanel och ingefära, tillsammans med ett noga utvalt vin och extrakt från fikon och russin för en extra fyllighet och karaktär. Den ska serveras rykande het, gärna med vällagrad ost, pepparkakor och brända mandlar.
 
"Årets premium, med smak av åkerbär"
2.2% vol. 50cl. Cirkapris 29kr
En glögg med smak från den norrländska stoltheten åkerbär. Bären har en mustig smak och ger glöggen en spännande och fyllig karaktär. Servera den rykande varm!

"Polkagrisglögg"
Alkoholfri, 50cl. Cirkapris 29kr
En klassisk kryddig glögg, men med smak av lite galna och lekfulla polkagrisränder kokade på Amalia Eriksson originalrecept från 1859. Servera den rykande varm eller frostigt kall med en isbit!
 
Är det någon smak som faller dig i smaken eller som du är nyfiken på? =)
 
 
2016-10-26
10:24:00

Göra egen mat till fåglarna

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, tänkte jag prova på att göra egen fågelmat, efter att ha fått lite inspiration från Allers julmagasin. Och under veckan har det funnits tid över så jag provade på detta. Det var otroligt enkelt och det gick väldigt fort.

Jag hade ca 400g kokosfett, jordnötter, solrosfrön och lite havregryn, mätte inte så noga, utan tog så som kändes bra. Det blev 3st små lerkrukor, helt fyllda, 2st runda former och 1 hjärtformad.
Lerkrukorna borrade jag små hål i, så man kunde fästa snöret.
De andra formerna lät jag svalna, tog sedan ur dom från formarna och gjorde ett hål med en skruvmejsel, för att sedan fixa snöret.
 
Tyvärr fick jag inte så bra bilder, då de blåste väldigt ute, men ni ser i alla fall hur de blev med lerkrukorna.
 
Vi får dock se hur lång tid de tar tills de är uppätet, men fåglarna är där och äter & det är ju ett bra tecken!
Då får man hoppas på runda och tjocka små fåglar under vintern.

Och det här är absolut något jag skulle kunna göra igen, busenkelt!