MinGlittrigaJul - november 2014

MinGlittrigaJul

2014-11-29
10:11:00

Idag ska det pyntas

God morgon!

Idag är det äntligen lördag och dagen före första advent. Idag ska det handlas det sista inför vårt lilla julbord imorgon, det ska även storstädas i huset och sen ska äntligen julpyntet få komma upp, som vi längtat! Just den här städningen älskar jag, när julmusiken spelas för fullt och man går och smuttar på glöggen, samtidigt man städar, ja det kan inte bli annat än bra städning helt enkelt. Vi får se om ni kommer få lite bilder på vårt pyntade hus ikväll eller om det blir lite längre fram, det beror på om tiden räcker till :)
 
Är du färdig med julpyntningen ännu?
 
                                 Inspirationsbild från pinterest
 
 
 
2014-11-27
15:11:10

Kaffe med smak av..

Idag har de varit ännu en fantastiskt morgon att vakna till, inte så mycket sol med det va vitt, av både frost och snö. Och inte nog med de, det har snöat nästan hela dagen också. Så himla mysigt. Nu är det bara att hoppas att det ligger kvar under advent :)

Jag tänkte tipsa er om kaffe med lite pepparkakssmak förresten. Det är väldigt enkelt, ta fram kaffebryggaren, i med filter och fyll med bryggkaffe och strö över lite pepparkakskrydda och börja brygg. Det blir väldigt gott och man känner lite smak av pepparkakor, perfekt att bjuda på!

                                                          Pepparkakskaffe med skummad mjölk
2014-11-26
17:13:33

Pepparkaksgirlang

Igår kväll fick det bli lite julpyssel igen och denna gången fick det bli en liten pepparkaksgirlang, om man nu ska kalla det så. Den har i alla fall sin plats ovanför den lilla granen i hallen och gjorde sig ganska bra där. Jag hade även gjort stora pepparkaksgubbar som jag hade tänk dekorera, men då hade det nämligen varit en liten mus där och ätit, den åt på alla pepparkaksgubbarna dessutom. Blir galen på dessa små varelser!! Aja, pepparkaksstjärnorna klarade sig och ja, resultatet har ni på bilden här nere.