MinGlittrigaJul - august 2014

MinGlittrigaJul

2014-08-26
07:14:01

Gammaldags Girlang

God morgon!

Idag börjar jag dagen med min enkla favorit under höst och jul, nämligen kaffe med skummad mjölk, toppat med lite kanel. Så gott nu under de kyliga mornarna.

För några veckor sedan fick jag en otroligt fin, gammaldags julgirlang av min fina mormor. De äldre julpyntet är mer hemtrevligt på något sett, med varma färger. Den här girlangen ska absolut få komma upp någonstans här hemma under jul. Eftersom vi har mycket ljust och vitt här hemma, kan girlangen bryta av på ett fint sätt.

Vad tycker du om det äldre julpyntet?

 
 
 
 
 
2014-08-19
09:12:00

H&M Jul 2014

Nu har jag kollat in H&M Jul 2014. Inte så mycket julpynt och inte jätte mycket som faller mig i smaken, men det är klart att det fanns lite fint också, de gör det överallt.

Kolla in jul nyheterna på hm.com/ du också!


 
2014-08-18
09:01:00

Fantastisk Jullista

Nu är det dags att göra min andra jullista under mina år som julbloggare, alltså den första för i år. Så här har ni varanlillajulvra.blogspot.se/ jullista!

När börjar du baka inför julen? Vad brukar du baka då?
Jag börjar baka i slutet av November och under hela December. Det som görs varje år är Lussekatter, knäck, apelsinkrokant ischoklad och jul Snickers. Bakar dock alldeles för lite under jul, men det ska det bli ändring på i år. Under denna julen tänkte jag bjuda på en riktigt stor jul fika/ adventsfika. Hoppas verkligen det blir av också!

Brukar du köpa julklappar, eller gör du dina egna? Vad för typ av presenter gör du då?  
Jag köper i stort sett alla julklappar.

Finns det några julfilmer som du inte har sett men gärna skulle vilja se?  
Jag har inte sett så många julfilmer, så det finns många jag skulle vilja se och det ska jag allt göra under hösten.

Har du något favoritpynt till julen?  
Allt, egentligen haha. Nej, men jag älskar små äkta granar i en vas, hink eller liknande.

 

Vilken är din favoritjulblomma, och varför?  
Jag älskar hyacinter, dom är fina både i juliga blomarrangemang, men även bara som dom är. Amaryllisen är också otroligt fin. 

Vilken typ av julgodis gör du mest av varje jul?  
Ischoklad med apelsinkrokant.

Var ärlig nu; har du haft oturen att uppleva en jul som du kanske helst egentligen skulle vilja glömma?
Nej, helt ärligt har jag aldrig haft den oturen. Alla mina jular har varit fantastiska!

Vilka brukar du fira julen med?  
På förmiddagen hos min farmors syster med släktingar från pappas sida. Mer på dagen åker vi vidare till Mormor och morfar där släkt från mammas sida är, ca ett 20 tal. Fart och fläkt, men samtidigt så himla mysigt!

Vilken är din favoritaffär när det gäller att handla saker till julen/julklappar?  
Jag går in i stort sett överallt där det finns julgrejer, haha. Men jag besöker helst Åhléns, Rusta och mataffärerna.

Vilken är din favoritjultidning?  
Jag köper nog mest Allers faktiskt, den har allt med pynt, bak och sånt, sen är den är billig och första julnumret brukar komma ganska tidigt.

Har du några traditioner den 23:e december?  
Vi haft traditionen att bara ta det lugnt och mysa. Göra i ordning lite inför julafton, sen på kvällen är det kex, goda ostar, vindruvor, glögg, julmust och annat gott som äts när vi spelar Uppesittarkvällen.

Vad brukar du använda för typ av julklappspapper när du slår in dina julklappar? Har du någon favoritsätt att dekorera julklapparna?  
Jag bara älskar att slå in julklappar! Under senare år har jag haft som ett tema på alla julklappar. Jag älskar enfärgade julklappspapper, med fina snören och fina etiketter. Lite från naturen är aldrig fel att ha på julklapparna heller.

 

Har någon juldekoration från förra julen blivit kvar framme hemma hos dig under hela året? Om så är fallet, visa gärna en bild.
Nej, det har jag inte.

Vilken julprodukt (inom mat&dryck) tycker du var godast förra året?  
Så svårt, jag kan inte komma på någon nyhet, men jag tycker väldigt mycket om Saturnus glögg, den med en tomte på flaskan, som du blandar med vatten. Den är väldans god!

Brukar du ha en egen adventskalender, och om så är fallet, vilken typ av adventskalender?  
Jajamänsan, det räcker med en billig chokladkalender, haha. Men det skulle vara kul med någon mer vuxen kalender nåt år kanske, typ med hudvårdsprodukter eller liknande.

Om du måste välja mellan julmusik och julfilmer, vad väljer du då? Motivera gärna:)  
Jag skulle absolut välja julmusik, det ä nåt man kan lyssna på hela tiden under jul. När man bakar, pysslar, har gäster, allt :)

Vad tycker din familj och dina vänner om din extrema kärleksaffär med julen?
Dom bryr sig nog inte så värst mycket, det tror jag inte. Vissa tycker nog dock att man är lite tokig när man börjar tänka och planera julen redan i Augusti.

Varför är julen så viktig för dig?
Att jag älskar julen så mycket har nog med att min barndom har varit så bra och mysig under jul. Därför har julen blivit viktig på nåt sätt. Men jag älskar de!